vrijdag 1 december 2023

SHIATSU - en REGENERATIETHERAPIE /YOGATHERAPIE in Zwevegem

Shiatsu

Voor een diepe energetische ontspanning Shiatsu is een vorm van manipulatie, aanraking, met duimen, vingers of handpalmen, waarbij druk wordt uitgeoefend op het lichaam. Het stimuleert de zelfgenezende krachten in ons lichaam en brengt de lichaamsenergie (chi) weer in balans.

De druk wordt uitgeoefend op welbepaalde plaatsen (tsubo’s of acupunten) van het lichaam en stimuleert zo de subtiele levensenergie (chi of Qi). Deze chi stroomt door de organen en het hele lichaam langs kanalen die we meridianen noemen. Dit zijn electromagnetische kanalen waarlangs die acupunten (shiatsupunten) liggen. Met gevarieerde druk –en strektechnieken, soms zachte handopleggingen worden die tsubo’s en meridianen bewerkt.

Regeneratietherapie

Regeneratietherapie (aanvullend bij de shiatsu) helpt om opgeslagen energie, voornamelijk uit de botstructuren, vrij te maken. Door eenvoudige energetische oefeningen toegepast op die botstructuur kan het zelfregenererend vermogen in het lichaam gereactiveerd worden. Deze energie wordt geactiveerd en opnieuw aan het lichaam aangeboden via verbindingen met andere botstructuren, organen, meridianen (acupunten) of spieren.

SOUNDHEALING 

Via de unieke healingskracht van de stem kan de subtiele energie doorheen en rondom het lichaam mee in balans worden gebracht.


Deze technieken leiden tot diepe ontspanning en meer vitaliteit. 

Lichamelijke en geestelijke klachten verminderen of worden voorkomen..daartoe benadert shiatsu- en regeneratietherapie de mens zowel vanuit fysiek, emotioneel, mentaal als vanuit spiritueel perspectief. Deze behandeling die steeds het hele lichaam doorloopt helpt mensen meer inzicht te krijgen in zichzelf en in de oorzaak en betekenis van problemen. De motivatie en verantwoordelijkheid om schadelijke gewoonten om te buigen en het voor de gezondheid en geluk op te nemen, groeit. 

Nog enkele voorbeelden van problemen waarbij shiatsu -en regeneratietherapie kunnen helpen: 

Hoofdpijn, migraine, spijsverteringsstoornissen, schouder –nek en rugpijnen, sommige elleboog-en kniepijnen, vermoeidheid en slapeloosheid, emotioneel onevenwicht, gevoel van onbehagen, allerlei spanningen*…

 * spanningen rond het middenrif (zonnevlecht) en in de borstzone (hart) bevrijden staat centraal in mijn praktijk, om zo de vreugde en het contact met de liefde van ons hart te verbeteren.


PrivĂ© yogalessen en yogatherapie 

In deze lessen of therapiesessies is er meer tijd en aandacht om persoonsgerichte oefeningen te geven Ik kijk met Westerse en Oosterse bril naar het lichaam. Hierbij worden klassieke yoga-asana's, maar ook meer energetische oefeningen gericht op het chakra- en meridiaansysteem, aangebracht. Je kan zo genieten van directe (manuele) correcties of aanduidingen. 
Door mijn jarenlange ervaring van lichaams- en energiewerk is deze aanpak totaal en diepgaand omdat ik hier vaak de oefeningen combineer met bijkomende ondersteunende behandelingen (drukpunten en handopleggingen).

Zowel bij de shiatsubehandelingen als in de yogatherapie is een gesprek, een therapeutische uitwisseling onlosmakelijk in de sessie vervat.

Praktisch:
er wordt liefst gewerkt op losse natuurvezelkledij

Prijs:
80 € voor 1u30
Plaats : Zwevegem, Otegemstraat 431 /kan ook in Kortrijk